Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gin og tonic - nyd en lækker sommerdrink

Sommeren er kommet, og det er lig med hyggelige lune sommeraftner på terrassen. Der er en helt særlig stemning på sådan en skøn aften. Sådan en stund gøres ekstra festlig, hvis den akkompagneres med lækre sommer drinks, og der slår en frisk sommerlig udgave af gin og tonic ikke fejl.

Det er et perfekt valg når der skal nydes cocktails. Læs med nedenfor, hvor du får inspiration til, hvordan du giver en gin og tonic et sommerligt pift, serverer den smukt samt bliver klogere på ginglassets egenskaber.

Hvilket glas skal den serveres i?

En vigtig ting når der bliver kreeret velsmagende drinks er, at de bliver serveret korrekt. Det rette glas gør nemlig hele oplevelsen ekstra god. Når der er tale om en klassiker som en gin og tonic, så findes der selvfølgelig glas, der er special lavet til dette formål.

Gin glas findes i forskellige afskygninger, herunder eksempelvis ballonglasset. Ballonglasset har en smuk glasbowle, der er udformet med henblik på at udvikle og intensiverer ginnens aromaer. Glasset har endvidere typisk en lang stilk, så du undgår at din drink påvirkes af varmen fra dine håndflader.

Der findes også ginglas, som er høje og slanke i designet, hvilket gør dem ideelle til servering af gin drinks, hvor der tilføres isterninger samt mixere med brus, da glasset dermed holder på kulsyren. En anbefaling lyder derfor at vælge dit ginglas ud fra behov, præferencer og formål. Her på siden kan du blive endnu klogere på forskellige typer ginglas, så du er godt klædt på til at vælge, hvilket glas din sommerlige gin cocktail skal serveres i.

Sommerlige smage

Der er nogle smage, der virkelig smager af sommer, og sommeren er lig med friske råvarer, der er fyldt med dejlig smag. Når der skal laves sommerdrinks, er det oplagt at bringe disse i spil. Det er især frugtige smage, der minder om sommer.

I den forbindelse er det både syrlige og sødmefulde frugter og bær, som kan give et dejligt sommerligt pust til dine drinks og cocktails. Det er ydermere en oplagt måde at nyfortolke de velkendte klassikere. Et forslag kunne være en klassisk gin og tonic, hvor du tilfører dine yndlingsbær eksempelvis Gin & Tonic med hindbær og hyldeblomst.

Server en smuk gin tonic

Udover at et fint ginglas gør, at din drink præsenteres flot, kan du også pynte den lidt ekstra for at fuldende den sommerlige stemning. Der findes adskillige typer drinks garniture, men i sommertiden er spiselige blomster et must i dine drinks og cocktails. 

Få inspiration til, hvilke spiselige blomster du kan bruge som pynt på din sommer udgave af gin og tonic og find flere flotte ginglas i udvalget her. Spiselige blomster er både dekorative samtidig med, at de smager skønt, så der er ikke andet end gode grunde til, at de skal fuldende dine cocktails.